Nieuws

Koninklijk bezoek bij Hemi

Hemi winkelinrichting bestaat in oktober 50 jaar. Door de groei in de afgelopen jaren is Hemi een van de en snelst groeiende specialistische bedrijven op het gebied van winkel interieurs. Met 250 ft medewerkers en een oppervlakte van meer dan 50.000 m2 zorgt Hemi voor sfeer en beleving in elke winkel. Het totaal project van ontwerp tot realisatie is volledig in eigen beheer. Dat maakt Hemi speciaal en betrokken bij elk unieke project.

Met trots kunnen wij meedelen dat het koninklijk paar gezamenlijk met de commissaris van Zeeland en de burgemeester van Tholen, een kijkje komen nemen bij onze organisatie. Dit staat gepland op dinsdag 16 oktober 2018 van 14:30 uur tot en met 16:00 uur. Ze krijgen een korte rondleiding door het pand van Hemi. Hier ziet men het proces van ontwerp tot en met realisatie. Ook zal stilgestaan worden bij de samenwerking met Sjaloom zorg. De verzorging van de catering, schoonmaak van kantoren en het algemene onderhoud, wordt binnen HEMI in sociaal werkverband uitgevoerd.
Naast deze samenwerking en de totale realisatie van winkelinrichting zal te zien zijn dat Hemi verantwoord omgaat met grondstoffen en energiegebruik. Dit alles is van groot belang voor de samenleving. Duurzaamheid en milieuzorg kenmerkt zich binnen HEMI.
Na de rondleiding wordt er een bedrijvenmarkt gehouden. Hier maakt men kennis met ondernemers en vertegenwoordigers van gevestigde nieuwe bedrijven en onderwijs uit de regio.

Wij vertrouwen op een bijzondere dag en voelen ons zeer vereerd met dit koninklijk bezoek.

Hemi
koninklijk bezoek

Gelezen in BN de Stem

Bron BN de stem:

Jeffrey Kutterink 19-09-18,

Koning en koningin komen in oktober naar Schouwen-Duiveland en Tholen

VLISSINGEN – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 16 oktober een bezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen. Het koninklijk paar gaat naar achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekend gemaakt. De koning en koningin doorlopen een uitgebreid programma. Ze beginnen hun bezoek in Renesse bij strandpark De Zeeuwse Kust. Daar wordt het paar ontvangen door commissaris van de koning Han Polman en door Gerard Rabelink, burgemeester van Schouwen-Duiveland. Het koninklijk paar spreekt onder meer met recreatieondernemers en vertegenwoordigers van het masterplan Renesse over de verduurzaming van recreatie en toerisme. Na een korte wandeling over het strandpark worden zij bijgepraat over de manier waarop het eiland omgaat met duurzame energie (windenergie en getijdenenergie).
In Kerkwerve bezoekt het paar ‘Hof van Alexander’, voorheen een vervallen boerderij en nu een duurzaam hotel met een trainingscentrum voor de paardensport. Daar krijgen de koning en koningin een toelichting op de Zeeuwse kustvisie en natuurontwikkeling. Het hotel ligt aan de rand van Plan Tureluur, het natuurgebied waar veel verschillende vogelsoorten broeden.
Hoogaarzen
Vanuit de haven van Bruinisse maken de koning en koningin in een politieboot de overtocht naar Sint Philipsland. Bij de haven krijgen zij uitleg over de Zeeuwse hoogaarzen. Deze vissersboten behoren tot het Zeeuws cultureel erfgoed. Aan boord van de politieboot spreekt het paar over ontwikkelingen op het gebied van waterrecreatie en over criminaliteit op het water.
In Sint Philipsland worden Willem-Alexander en Máxima ontvangen door burgemeester Ger van de Velde van Tholen. Hier praat het paar met agrariërs, vertegenwoordigers van Proeftuin Precisielandbouw, Deltares, het waterschap en studenten over ontwikkelingen in de landbouw, zoals de verzilting van landbouwgrond, digitalisering en bodemanalyses.
Vergrijzing
Tijdens het bezoek aan Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland horen Willem-Alexander en Maxima hoe Tholen omgaat met vergrijzing, ontgroening, leefbaarheid en behoud van voorzieningen. Het paar spreekt met inwoners, vrijwilligers en zorgverleners.

Daarna krijgt het koninklijk paar een rondleiding bij HEMI Winkelinrichting, gespecialiseerd in de afbouw en inrichting van winkels. Tijdens een bedrijvenmarkt maken zij kennis met ondernemers en vertegenwoordigers van gevestigde en nieuwe bedrijven en onderwijs uit de regio.

Gelezen in Internetbode

Bron Internetbode Tholen

Koning en koningin bezoeken Tholen op 16 oktober

Door: Guus Arnouts woensdag 19 september 16:07 – 2018

THOLEN – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 16 oktober een streekbezoek aan de gemeenten Tholen en Schouwen-Duiveland. Het Koninklijk Paar begint de dag op Schouwen-Duiveland met een bezoek aan Renesse, Kerkwerve en Bruinisse. Vanuit de haven van Bruinisse maken de Koning en Koningin in een politieboot de overtocht naar Sint Philipsland.

Burgemeester Ger van de Velde – de Wilde zal het Koninklijk Paar opwachten in Sint-Philipsland. Daar krijgen ze onder andere iets te horen over de oude haven die tegenwoordig wordt gebruikt om hangcultuurmosselen te kweken. In restaurant ’t Veerhuis gaan de koning en koningin in gesprek met verschillende vertegenwoordigers uit de agrarische wereld, het waterschap en studenten over ontwikkelingen in de landbouw, zoals de verzilting van landbouwgrond, digitalisering en bodemanalyses

Het werkbezoek wordt vervolgd met een bezoek aan Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland. Hier krijgen de koning en koningin een toelichting op de manier waarop de gemeente en inwoners hiermee omgaan. Zij spreken onder meer met inwoners, vrijwilligers en zorgverleners over diverse burgerinitiatieven, nieuwe zorgconcepten, mantelzorg en de integratie van statushouders.

Het bezoek wordt afgesloten in Tholen. Hier krijgt het Koninklijk paar een rondleiding bij HEMI Winkelinrichting en daarna volgt een bedrijvenmarkt waarbij het paar kennismaakt met ondernemers en vertegenwoordigers van gevestigde en nieuwe bedrijven en onderwijs uit de regio. Hiervoor is gekozen omdat de werkgelegenheid op Tholen het hardst groeit van heel Zeeland. Het bezoek eindigt met een informele ontmoeting met mensen die bij de organisatie van dit bezoek betrokken waren.